Binnenkort verhuizen diensten naar andere server

Hierbij willen we je alvast informeren dat we binnenkort websites en e-mail gaan verhuizen naar een andere server.

We hebben gemerkt dat de huidige server (in gebruikt sinds 2015) het door de zwaarder wordende websites niet altijd beschikt over voldoende (geheugen)bronnen. Dit zorgt de laatste tijd vaker voor slechte bereikbaarheid en/of uitval van diensten. Gelukkig hebben we al geruime tijd een andere server operationeel die meer dan genoeg capaciteit biedt en ook bewezen stabiel is. Onze zwaarste websites zijn momenteel al op deze server ondergebracht.

Directe aanleiding voor de verhuizing is dat in de afgelopen jaren er heel wat hostingbedrijven zijn samengegaan, wat meestal weer resulteert in prijsverhogingen maar ook samenvoegingen van servers/diensten. Dat laatste is wat ons te wachten staat en zullen daarom je website/e-mail moeten overzetten naar een andere server.

Kan ik al iets doen?

Over enkele dagen ontvang je meer informatie over wanneer jouw website en e-mail overgezet kunnen gaan worden. Over het algemeen is het overzetten van een website eenvoudig.
Omdat instellingen voor e-mail gaan veranderen wordt er een handeling van jouw kant verwacht.

Maak je al gebruik van meerdere apparaten waarop je hetzelfde e-mailaccount beheert?
Overweeg dan om e-mail via Microsoft 365 te laten verlopen. Daarmee heb je ook direct een groter postvak (50GB) en een agenda die synchroniseert op al je apparaten. Je leest meer informatie over deze betaalde dienst op onze ‘Microsoft 365’ pagina.

Ruim je e-mail op
Verwijder de berichten die je niet meer nodig hebt, of verplaats ze naar een map in een los gegevensbestand (bijvoorbeeld in Microsoft Outlook). Dat scheelt weer veel ruimte.

Nog vragen?

Stuur gerust je vragen naar ons op per e-mail. Dan proberen wij deze te behandelen in de volgende update.