Verstoring 28 januari 2016

(On)gepland onderhoud heeft vanmorgen de diensten van Sunshine IT wederom onbereikbaar gemaakt.

Volgens de voor ons beschikbare gegevens is het systeem van 3:58 tot en met 8:41 uur niet beschikbaar geweest door een handmatige uitschakeling. We gaan ervan uit dat deze verstoring – die niet direct is aangekondigd – is veroorzaakt door werkzaamheden aan het opslagplatform van onze serviceprovider.

Verhogen betrouwbaarheid/continuïteit
Al deze verstoringen hebben ertoe geleid dat wordt gekeken naar een andere invulling van onze dienstverlening om met name de betrouwbaarheid verder te verhogen.
We zijn in 2007 begonnen met een eigen fysieke server, in 2010 gecombineerd met een virtuele server en in 2015 geheel overgestapt op een virtuele server met hoge beschikbaarheid. Desondanks ervaren we nog te vaak ongemakken waardoor we overwegen om het operationeel beheer uit besteden. Maar daarover later meer.