1 februari 2021: Spamfilter e-mail (SpamCop blacklist)

Sunshine IT maakt gebruik van een aantal veelgebruikte blacklists waardoor veelgebruikte herkomsten van SPAM worden geblokkeerd.
Een van deze blacklists is SpamCop, een wat oudere dienst sinds 2007 onder het beheer van Cisco.

Op 31 januari 2021 is door een administratief onvolkomenheid bij SpamCop/Cisco het gebruikte adres spamcop.net niet verlengd en ontregelde dit de SPAM filters op een groot aantal servers, waaronder die van ons. Hierdoor is een aantal legitieme e-mailberichten geweigerd. Verzenders hebben als het goed is een bericht ontvangen dat de e-mail niet is afgeleverd. Gegenereerde berichten (door online diensten) worden veelal NIET opnieuw gezonden en zijn dus verloren gegaan.

Volgens het logboek zijn op 1 februari (voor 12:00 uur) nog steeds legitieme berichten geblokkeerd, waardoor de werking van SpamCop niet meer kan worden vertrouwd. Hierop is de SPAM filter uit de controle verwijderd.

Het kan zijn dat deze maatregel meer SPAM oplevert in de e-mail. We kijken of het mogelijk is om dit te verbeteren.

Onze excuses voor het ongemak.